fbpx
+386 40 802 437 hello@verdy.net

🌍 AMAZON SLOVENIJAALI LAHKO PRODAJAM NA AMAZONU IZ SLOVENIJE?

Amazon – Slovenija, odnos med svetovno korporacijo in majhno državo je problematičen, kar se tiče prodaje na Amazonu v Evropi, za Slovenska podjetja. Vendar to naj bi se končalo konec leta 2019, ko bomo Slovenci končno lahko, brez ovir, prodajali na Amazonovih evropskih tržiščih.
Prodaja na Amazonu - Tržna analiza

▶️ ️KONČNO: AMAZON EVROPA BO ZA SLOVENCE ODPRT KONEC LETA 2019

Končni dogovor, ki bo slovenskim podjetjem in posameznikom omogočil prodajo na 5 Amazonovih evropskih trgih, je končno dosežen. To je velika priložnost za slovenska podjetja in posameznike, saj je Evropa najhitreje rastoča in najmanj zasičena Amazonova platforma. Evropa ima skupno 700 miljonov prebivalcev, kar je večji trg od ZDA, ki je 300 miljonski.

 

▶️ ️AMAZON NE MARA SLOVENIJE, VENDAR SAMO V EVROPI

Amazon Slovenijo blokira samo na Evropskih trgih (UK, Nemčija, Italija, Francija, Španija). Slovensko podjetje lahko brez problema prodaja na Amazon ZDA, Kanada, Mehika, Avstralija, Japonska. Veliko podjetjem iz Slovenije se je že zgodilo, da so jim po tem, ko so že zelo uspešno prodajali na Evropskem Amazonu, suspendirali račun. Zato so bili slovenski podjetniki prisiljeni odpirati podjetja v tujini. Pa še takrat so lahko, kot slovenski državljani naleteli na težave.

Slovenija je ena izmed redkih držav  Evropi, ki ne more poslovati preko Amazona v Evropi.

 

▶️ ZAKAJ SLOVENSKO PODJETJE (ŠE) NE SME PRODAJATI NA AMAZONU EVROPA?

Razlog tiči v Zakonu o preprečevanju denarja in financiranja terorizma, ki Amazonu nalaga določene obveznosti, ki pa jih ni mogel ali pa ni želel izpolniti. Zakonodaja naj bi bila tudi v navkrižju z enako zakonodajo Luksemburga, kjer ima Amazon v Evropi uradni sedež.

Zato je bila Amazon Slovenija črtana iz seznama držav, ki so dovoljene za registracijo prodaje v Evropi.

Veliko podjetnikov je zato, da je lahko poslovalo na Amazonu iz Slovenije, odpiralo podjetja v tujini, tudi sam sem bil med njimi.

 

▶️ ️AMAZON SLOVENIJA – IZJEMNA PRILOŽNOST ZA ZASLUŽEK POSAMEZNIKOV IN PODJETIJ

Na Amazonu iz Slovenije, se da s pravim znanjem ustvariti veliko dodatnega prihodka. Pa naj si bi to za posameznika, ki hodi v običajno službo, ali pa podjetje, ki že prodaja preko drugih kanalov in bi želelo Amazon vključiti zraven kot dodaten kanal. Na trgu je veliko tečajev, ki ponuja znanje kako prodajati na Amazonu.

Amazon je največji spletni trgovec in je samo v zadnjem letu zrastel za 55 miljard, na skupno 233 miljard $ prometa v letu 2018. V zadnjih 5 letih je zrastel za 2.6x in svoj promet povečal iz 89 miljard na 230 miljard $.

 

Rast Amazona

Amazon Slovenija - Rast Amazona

 

Amazon vsako leto bolj raste, ker pomeni, da pridobiva vedno več strank na svojo stran. Tem strankam lahko prodajate tudi vi kot podjetje ali posameznik in 50% prodaj na Amazonu poteka ravno preko tretjih prodajalcev na Amazonu.

🌍 KAKO POVEČATI VAŠO PRODAJO NA AMAZONU?

Prijavite se na brezplačen posvet spodaj:

🌍 O AVTORJU

Nejc Volarič

Kot keynote speaker na 2 odrih, bo leta 2020 predaval na največjem dogodku za spletno prodajo na svetu World White Label Expo, na Frankfurtskem sejmu.

 

▶️ Svetoval je podjetjem kot so: RDX Sports (USA), MMG Crex Limited (UK), BVBA JCPGlobal (Belgija), Noctic (Nizozemska), Kuma Knives (Danska), DZS, Flaška, Lupit Pole, Hemptouch, Minime, Lunay, PlanetBIO.

Nejc Volarič se s prodajo na Amazonu ukvarja od leta 2015. V 18 mesecih je s svojo ekipo prodajo preko Amazona, iz nič, pripeljal do 140.000 € mesečnega prometa. Po nesrečni ukinitvi računa leta 2017 je z novim računom uspel pripeljati prodajo v  samo 6 mesecih do 60.000 € mesečnega prometa. 

Od leta 2018 njegovo podjetje Verdy™ pomaga podjetjem in posameznikom uspeti na Amazonu.